Candide – Ödets Serenad

Biografía: In the Beginning (1984-1988)

Mats och Beppe träffades på högstadiet i Ljungby under en friluftsdag 1983. Inte så värst intresserad av sportaktiviteterna satt de båda pojkarna och pratade istället och kom fram till att de hade mycket gemensamma intressen, bland annat musik (synthpop) och datorer. 1985 köptes en trummaskin (en Roland TR-606) och ett par synthar (en Korg MS-20 från Musik Centralen i Växjö och en Roland Juno-60 begagnad från en privatperson i Göteborgstrakten), och en sångare vid namn Markus dök upp som medlem ett litet tag. Där efter tog Mange över mikrofonen och Mattias blev medlem, han köpte sig en Roland SH-101. Samma år, 1986, åkte Mats, Mange, Beppe och Mattias till Chickenhouse Studio strax utanför Ljungby och spelade in 3 låtar: ”Never again”, ”(But not) tonight” och ”Ödets serenad”. Bandet kallades då för Electronic Story. I studion körade tre duktiga tjejer: Hanna, Sussie och Fia. Vad vi kan komma ihåg så blev det fyra stycken livespelningar detta år, då under gruppnamnet Never Mind. 1987 trycktes demokassetten ”In the Beginning” upp vilken innehöll bl.a. de 3 studioinspelningarna och Candide fastslogs som namn. Kassetten sålde slut och tryckes upp på nytt igen. Ett par intervjuer i lokalradion och en spelning på Buffalo (Ljungbys disco) anordnades i samband med en skoldans den 27:e maj där Mange, Beppe, Mattias och Hanna tog plats på scen. Mats hade hoppat av Candide. I slutet på 80-talet blev det mer sällan att Candide träffades och gjorde något, detta på grund av olika faktorer så som ex studier. Medlemmarna hade dessutom andra järn i elden bland annat med musik på eget håll. En liten spelning blev det dock nere i Eslöv på någon skola där.

Ödets Serenad (2004)

Tiden gick och det vart jobb, studier och en massa annat under 90-talet. Mats, Mange och Beppe stötte på varandra lite då och då hemma i Ljungby, och frasen ”vi skulle köra igång och spela igen” sades rätt ofta. Candide gjorde en liten återföreningsspelning på en fest 2004 där de framförde ”Kalla vindar” och ”Never again”.

Ljusa Tider (2006-2010)

2006 bestämmer sig Candide, dvs. Mats, Mange och Beppe för att ta upp spelandet igen, och i december spelar in låten ”Lady”, en ny version av en gammal låt som då 1986-87 hette ”Wanna dance”. Därefter har det rullat på lite sakta framåt. Ett par gamla låtar har dammats av, bland annat ”Natten lek” och ”Ljusa tider”, ett gäng med nya låtar håller på att ta form. Den senaste låten från Candide heter ”Gränsland” som spelades in i december 2009. Produktiviteten kommer att fortgå under 2010.

Kassett-o-grafi

1986 – Live på Kungshögsskolan (VHS-video)
1987 – In the Beginning
1987 – SESIRAA (samlingskassett)
198? – Sprëkt Skalle (samlingskassett)
1988 – Live på Buffalo, Ljungby 27 maj 1987
2008 – Remix av Gazebos ”Ladies”
2009 – Never Mind the Electronic Story

myspace

Anuncios

Una respuesta to “Candide – Ödets Serenad”

  1. Thanks for sharing our old music!
    Keep up the good work.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: